Gud, Frekvens, harmoni och mottagning

Sanningen som jag förstår den.

Gud, Frekvens, harmoni och mottagning

Varför skyller vi bristande relation med Gud på oss själva, eller än oftare på Gud?

Hur kommer det sig att när vi inte märker av eller känner Gud så antar vi antingen att Gud helt enkelt inte finns överhuvudtaget, eller också beskyller oss själva med att det är något fel på oss eller att vi av någon anledning inte förtjänar Guds kärlek, eller kanske vanligast, beskyller Gud med att det är Gud det är fel på som inte ger oss något av sin kärlek. När det kanske egentligen bara är så att det finns saker inom oss som ligger i vägen och försvårar kontakten och relationen. Saker som vi kan förbättra och göra något åt.
Frekvenser och vibrationer är något som förekommer överallt omkring oss och som jag tror är något som är relevant att reflektera över betydelsen av. Det finns inom musiken så klart, men även inom ljudvågor i största allmänhet. För att vi ska kunna uppfatta ljudvågor med våra öron behöver ljudvågorna ligga inom det frekvensspann som våra öron kan uppfatta till exempel. Det är något jag bland annat märkt av lite mer nu på äldre dar när jag inte längre kan höra fladdermössens sång på sena sommarkvällar. Sen har vi sådant som resonans, interferens, stående ljudvågor och utsläckning. Enligt strängteori inom fysiken så är de mest fundamentala byggstenarna, som allt är uppbyggt av, små vibrerande strängar. Så det kan leda till en upplevelse av att det här med frekvenser och vibrationer, tillsammans med hur dessa är i disharmoni eller harmoni med varandra, kan kanske vara något som är både relevant och viktigt. Jag tror så är fallet här också, när det kommer till att ha kontakt med sin omvärld, andra människor och så även med Gud. När vi inte är i rätt harmoni så försvårar det nog flödet, resonansen eller kontakten. Men när vi har svårt att kunna ta emot Guds kärlek, så kanske det har mer med egenskaperna hos mottagaren att göra än med sändaren.

Som att köpa en radiomottagare

Det är som om vi skulle åka iväg och köpa en ny radiomottagare och tar med den hem, sätter igång den med en förhoppning att kunna lyssna på Mix Megapol, och sen får den inte in Megapol direkt vi slår på strömmen, den står bara och blinkar med konstiga siffror på displayen och ett störande brus i högtalarna. Vilken besvikelse! Hur skulle reaktionen bli då?

A: Blir arg och skyller på den dumma radion som ju bara är fel och oduglig. Fullständigt värdelös som radiomottagare när man startar den. Så vi antingen reklamerar eller helt enkelt kastar den i soporna. Det bästa är nog att ge upp och sura lite.

B: Blir arg och skyller på Megapol som radiostation. En fullständigt usel och eländig radiostation, eftersom vi inte får in den automatiskt helt utan egen ansträngning. Den kanske inte ens finns på riktigt?! Det bästa är nog att ge upp och sura lite.

C: Funderar på vad vi kan justera och ändra så det går bättre. Det kanske inte är något fel på radiostationen, eller på mottagaren, det kanske bara behövs tweakas lite? Försöka ställa in rätt frekvens, ta bort felkällor som kan störa mottagningen, som elektromagneter, mikrovågsugn kanske inte borde stå precis bredvid, skräp på antennen, rost på skruvar eller annat.

Tweaka på!

Så om du nu inte känner att du har fått den där relationen och kontakten med Gud som du önskar än? Ja det behöver kanske inte betyda att det är något fel på dig, eller något fel på Gud, utan att det bara behövs tweakas lite. Övertygelser och känslor som finns kvar inom oss och som inte ligger i harmoni med hur Gud ser på Kärlek, Sanning och Ödmjukhet. Så när en kärleksfull och uppriktig ödmjuk längtan efter Guds kärlek öppnar vårt hjärta för dialogen, så kan den initieras. Därefter växa i styrka i takt med att harmonin blir i bättre och bättre samklang. När vårt hjärta sjunger i resonans kommer ett gensvar.
Såsom vägen till sanningen går genom den stegvisa elimineringen av felaktigheter, går nog vägen mot harmoni genom den stegvisa elimineringen av disharmonier. Eller som Farbror Barbro skulle ha sagt: “Det finns inga genvägar till det perfekta ljudet”.

Tags: , , ,

Ett svar

  1. Neibuby skriver:

    1 s in the conditioning and test sessions side effects of azithromycin For the assay, MCF 7 cells were transfected with the indicated constructs and grown to confluency in a six well plate in phenol free media with 10 charcoal treated serum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *