Källor / Referenser

Sanningen som jag förstår den.

Vetenskapliga artiklar

Dyson, L., Kleban, M., & Susskind, L. (2002). Disturbing Implications of a Cosmological Constant. ArXiv.org, 2002(10), 011-011. doi:10.1088/1126-6708/2002/10/011 Hämtad från https://arxiv.org/abs/hep-th/0208013

Meyer, S. C. (2004). The Origin Of Biological Information And The Higher Taxonomic Categories. Proceedings of the Biological Society of Washington, Vol (117), p213-239. Hämtad från https://www.biodiversitylibrary.org/page/35515662#page/231/mode/1up

Litteratur

Kübler-Ross, E. (1991). Döden är livsviktig: om livet, döden och livet efter döden. Stockholm: Natur och kultur.

Hemsidor/Online

Den främsta inspirationen kommer från Divine Truth:
Hemsida:
https://www.divinetruth.com/sites/main/en/index.htm#welcome.htm

Material på svenska:
https://www.divinetruth.com/sites/main/en/index.htm#translate.htm

You-tube kanal:
https://www.youtube.com/channel/UCJRcQ9ZkIdS0CzBCO26BtUQ

Främsta inspirationskällan, och orsakerna till att det är så.

Allan John Miller från Australien, som driver webbplatsen divinetruth.com och en you-tube kanal med samma namn har sedan våren 2018 varit min främsta inspirationskälla i frågor om livet, universum och allting, där svaret faktiskt är just Kärlek istället för 42.

Den främsta inspirationen på grund av vad han åstadkommer, ger, och berättar. Man känner igen honom på frukten som i det gamla talesättet. På grund av hans insikter och kunskaper som får alla bitarna att falla på plats, snarare än bara ett urval bitar som inom alla andra trossystem jag tidigare har sett. Bilden är komplett. På grund av hans kärlek och ödmjukhet, och hans tydlighet i att det inte handlar om honom utan om att ta ett eget ansvar och utveckla sin relation med Gud. Han betonar vikten av individualism och eget ansvar snarare än uppmuntra till att blint följa honom, någon annan, dogmer eller doktriner.

På grund av hans avsaknad av underliggande motiv i någon form av egen vinning, han gör det mer trots följderna än för dom. Han förväntar sig inget från de han delar med sig av sin insikt till, och absolut inga gåvor heller, det är helt fritt.

Från början hörde jag talas om honom från en vän, om att det fanns en kille i Australien som påstod sig vara Jesus. Historiskt sett så har de som påstått sig vara just Jesus varit riktigt underhållande och roliga fullständiga nötter (finns en lista över dessa på Wikipedia). Så jag tyckte det skulle bli roligt att se vad det var för typ av kuf. Men när jag började lyssna så verkade han alls inte psykiskt sjuk på något underhållande vis, utan samlad och rätt normal, därtill pratade han om rätt intressanta saker som besvarade frågor jag tidigare aldrig fått tillfredsställande och trovärdiga förklaringar på, som holistiskt passade ihop på ett sätt jag aldrig stött på tidigare. Som dessutom ofta gick att verifiera antingen genom eget experiment eller till och med i vetenskapliga upptäckter. Så jag började lyssna, mest för att höra vad han hade att säga, oavsett vem han nu var egentligen.

Efter att ha lyssnat på honom under straxt över ett år, och försökt verifiera hans påståenden externt, var jag övertygad om att han talar sanning. Till och med att han faktiskt först föddes som den vi känner som Jesus, men som är människa precis som vem som helst och inte gudomlig eller del av Gud mer än någon annan. Jag rekommenderar att lyssna till vad han berättar, helt oavsett vem han är, och bilda sig en helt egen uppfattning.

Här finns en spellista med välkomstvideos som kan vara bra som introduktion:
(om du öppnar länken på youtube så kan så nog se hela spellistan)